Împreună putem face mediul înconjurător mai curat și mai prietenos!
Înscrie-te în proiect Accesează aplicația
Problemele cu care se confruntă mediul înconjurător sunt probleme care ne afectează pe fiecare dintre noi, în egală măsură! Poluarea nu are granițe și nici nu ține de cont de starea materială sau socială!
Știați că planeta noastră este ca o casă uriașă? Și ca orice casă, trebuie îngrijită și curățată. Dar ce se întâmplă când nu avem grijă de ea?
Vom descoperi împreună câteva dintre problemele cu care se confruntă planeta noastră și cum putem să o ajutăm!
Vrei să fii un super-erou al naturii?
Descoperă cât de distractiv poate fi să protejezi planeta!
Proiectul nostru reprezintă un pas important către un viitor mai sustenabil. Prin activitățile principale ale proiectului, dorim să demonstrăm că este posibil să avem o schimbare mare prin acțiuni mici. Prin practicile promovate dorim să avem un impact real în lume.
Suntem bucuroși că putem lua parte la schimbarea în bine și la dezvoltarea comunităților cărora ne adresăm.
În continuare veți găsi resurse și informații despre bunele practici pe care copii le pot adopta pentru a proteja mediul înconjurător mai bine!
Vrei să fii un super-erou al naturii?
Descoperă cât de distractiv poate fi să protejezi planeta!
Proiectul „Protejarea mediului pe înțelesul copiilor” este un proiect finanţat din Fondul pentru mediu în cadrul Programului vizând educaţia şi conştientizarea publicului privind protecţia mediului. Acest program este gestionat de către Administrația Fondului pentru Mediu.
Pentru a afla mai multe despre finanțator vă invităm să accesați pagina oficială la adresa www.afm.ro.
Proiectul este implementat de către Filiala Județeană Bistrița-Năsăud a Asociației Comunelor din România în parteneriat cu Liceul Tehnologic Lechința iar perioada de implementare se cuprinde între 2024 și 2025.
Scopul şi obiectivul general al proiectului:
Creșterea nivelului de educație a unui număr de 510 tineri cu vârste cuprinse între 6-18 ani, din regiunea Câmpia Bistrițeană în vederea conștientizării a 16 probleme de mediu pe parcursul a 12 luni.
Obiectiv specific 1:
Educarea unui număr de 510 tineri, elevi în cadrul Liceului Tehnologic Lechința, comuna Lechința, cu privire la 16 probleme de mediu, prin organizarea a 16 campanii de informare, pe o perioadă de 5 luni.
Obiectiv specific 2:
Instruirea a 100 de tineri pentru a deveni vectori de conștientizare/diseminare cu privire la 16 probleme de mediu, prin organizarea unui workshop creativ pe o perioadă de 2 luni.
Obiectiv specific 3:
Conștientizarea unui număr de 520 tineri din 6 comune Câmpia Bistrițeană, prin organizarea târgului itinerant „Câmpia Bistrițeană” pe o perioadă de 2 luni.
Proiectul va genera un efect pozitiv pe termen scurt și mediu în comunitatea în care se va implementa prin creșterea nivelului de educație și conștientizare a 510 tineri din localitatea Lechința și a 520 de tineri din 6 comune de pe Câmpia bistrițeană.
Conform obiectivului specific 1, în cadrul celor 16 campanii de informare ce se vor întinde pe 5 luni, vor fi abordate 16 probleme de mediu. Acestea vor fi abordate în cadrul a 3 cărți educative în format digital adaptate corespunzător pentru nivelul de înțelegere a categoriilor de vârste: 6-10 ani; 11-14 ani; 15-18 ani și a 16 materiale audio-video interactive, cu o durată de maxim 2 minute fiecare. De asemenea va fi realizat și un material audio-video care să sintetizeze toate problemele de mediu, denumit sugestiv „Câmpia bistrițeană protejată de copii” cu o durată de 10 minute. Măsurile de educație și conștientizare cu privire la problemele de mediu se vor regăsi și în cadrul unui material tip broșură.
Toate materialele și acțiunile realizate în cadrul proiectului vor genera un impact pozitiv pe termen scurt iar distribuirea acestora și diseminarea în mediul online pe o platformă dedicată va genera efect pozitiv de durată, pe termen mediu.
Obiectivul specific 2 prin care un număr de 100 de tineri, selectați din cei 510 tineri, vor fi instruiți în cadrul workshopului creativ pentru a deveni vectori de conștientizare și diseminare în comunitate va genera un efect pozitiv pe termen mediu prin acțiunea lor ca agenți ai schimbării și protejării mediului.
Obiectivul specific 3 va fi realizat cu ajutorul celor 100 de tineri instruiți care vor marșa pentru protecția mediului înconjurător, alături de membrii proiectului în 6 comune de pe Câmpia bistrițeană, în târgul itinerant „Câmpia bistrițeană”.
Vrei să fii un super-erou al naturii?
Descoperă cât de distractiv poate fi să protejezi planeta!
Pentru detalii legat de proiect cât și informații despre cum vă puteți înscrie în proiect vă rugăm să apelați la numărul de telefon 0 747 050 877 sau adresa de email acorbistritanasaud@gmail.com.
Vrei să fii un super-erou al naturii?
Descoperă cât de distractiv poate fi să protejezi planeta!